Stiltehuis

In het Stiltehuis bieden we je een plek waar je een paar dagen te gast kunt zijn in een rustige omgeving en met een eenvoudig dagritme. 

Tijdens het verblijf ligt de nadruk op stilte. Stilte is echter geen doel op zich. Stilte kan een middel zijn om met meer aandacht aanwezig te zijn bij wat zich in je en om je heen voordoet. Door stilte kun je ook meer aandacht hebben voor de activiteit waar je mee bezig bent.

Dagritme

Er is een vast dagritme van gezamenlijke stille maaltijden en meditaties. Dit dagritme kan je helpen om in een sfeer van stilte, reflectie en ontspanning je verblijf als waardevol te ervaren. 

Verblijf

Het verblijf in het Stiltehuis biedt de mogelijkheid om in een stille en aandachtige sfeer een aantal dagen door te brengen. Er is veel ruimte voor eigen invulling, ook zijn er gezamenlijke momenten van maaltijd, ontmoeting en meditaties. 

Het huis en je kamer

Het Stiltehuis staat op ‘de Westerhelling’, een rustige plek in een bosrijke omgeving aan de rand van de stad. Als je te gast bent in het Stiltehuis dan beschik je over een eigen kamer, en kun je vrij gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes.