Verblijf

Je verblijft samen met 7 andere gasten enkele dagen in het Stiltehuis. De persoonlijke beleving en ervaring van stilte staat daarbij voorop. De dagindeling is dan ook zodanig dat er veel tijd en ruimte is om alleen te zijn, zonder gestoord te worden door indrukken van buitenaf. Je kunt deze tijd bijvoorbeeld gebruiken om te lezen, te schrijven, of gewoon om uit te rusten. De bosrijke omgeving leent zich goed voor wandelingen. Ook is er een moestuin waar je in bezig kunt zijn als je daarvoor voelt. Voor de (vegetarische) maaltijden wordt gezorgd.

Tijdens je verblijf zijn er ook gezamenlijke momenten, zoals maaltijden in stilte en meditaties. Tevens bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een gezamenlijke stiltewandeling en groepsgesprekken. Als je wilt, kun je ook een individueel gesprek voeren met één van ons.

Het huis en je kamer

Het Stiltehuis staat op ‘de Westerhelling’, het terrein van de fraters Maristen in Nijmegen. Het is een rustige plek in een bosrijke omgeving aan de rand van de stad.

Er is een meditatieruimte, een eetkamer en een keuken. Er kunnen 8 gasten overnachten. Als gast krijg je de beschikking over een eigen kamer, waar je je kunt terugtrekken wanneer je daar behoefte aan hebt. Deze kamer is ingericht met een bed, een tafel, een wastafel en een kleerkast. In het huis zijn douches en toiletten aanwezig, evenals beddengoed en handdoeken. Je hoeft dus alleen zelf te zorgen voor kleding, toiletspullen en wat je verder nog denkt nodig te hebben (bijvoorbeeld pen en papier en regenkleding).

Dagritme

Een dagritme kan je helpen om in een sfeer van stilte, reflectie en ontspanning je verblijf als waardevol te ervaren. Daarom bieden we een dagstructuur aan:

08.00 u. Gezamenlijke meditatie

08.50 u. Ontbijt

12.30 u. Gezamenlijke meditatie

13.00 u. Lunch

18.00 u. Avondmaaltijd

19.45 u.  Gelegenheid voor gesprek

21.00 u. Gezamenlijke meditatie