Veelgestelde vragen

“Ik heb me aangemeld maar krijg geen reactie. Hoe kan dat?

We beantwoorden aanmeldingen en andere mails in principe altijd binnen 5 dagen. Als je geen reactie van ons krijgt, is onze mail waarschijnlijk in je SPAM-folder terechtgekomen. We hebben gemerkt dat dit nogal eens gebeurt bij mensen die Hotmail gebruiken. Hier kunnen wij niets aan doen, dit heeft te maken met de instellingen van Hotmail. Check dus altijd je SPAM-folder als je geen reactie krijgt. Neem zo nodig telefonisch contact met ons op.

“Er is geen plek meer bij de Stille Dagen waarin ik zou willen komen. Mag ik op de reservelijst?”

We werken niet met een reservelijst ver vantevoren, want we hebben gemerkt dat mensen die we dan benaderden dan toch bijna altijd inmiddels andere plannen hadden of niet bereikbaar waren. Wat je wel kunt doen: stuur ons in de week voorafgaand aan een weekend waarop je zou willen komen een mailtje waarin je aangeeft dat je interesse hebt. Dan nemen we contact met je op bij een afmelding (We hanteren dus wel een reservelijst, maar die wordt pas een week vantevoren geopend). Sowieso zetten we het direct op de website als er een afmelding is. Die kun je dus ook in de gaten houden.

“Ik val buiten de leeftijdsgroep van 18 tot en met 35 jaar. Mag ik toch komen?”                                                                            

Nee, helaas. Wij vinden het belangrijk een plek te creëren die speciaal voor jongeren is. Voor zover wij weten is die er namelijk niet in deze vorm. We merken dat mensen in deze leeftijdsgroep vaak met dezelfde (levens-)vragen bezig zijn. Omdat er ook momenten van mondelinge uitwisseling zijn, zien wij het als een meerwaarde als mensen aansluiting vinden bij elkaar.

Voor mensen die ouder zijn dan 35 jaar bestaat er tegenwoordig de mogelijkheid om deel te nemen aan Stille Dagen 35+.

”Ik ben vegetariër, is dat een probleem?”            

In het stiltehuis wordt vegetarisch gekookt, dus dat is geen enkel probleem.

”Ik heb een voedselallergie, is het mogelijk daar rekening mee te houden?”            

We kunnen slechts in beperkte mate rekening houden met speciale diëten. Neem contact op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

“Wat is het verschil tussen het Stiltehuis en het Huis van Aandacht?”

Beide vinden plaats in een sfeer van stilte en kennen een dagstructuur van een ochtend- en een avondstilte en drie gezamenlijke stille maaltijden.
Bij het Stiltehuis bestaan de dagen volledig uit individueel in te vullen stille tijd binnen de genoemde dagstructuur. Daarnaast is de deelname aan een groepsgesprek en een stiltewandeling optioneel.
Het Huis van Aandacht heeft een programma met aandachtsoefeningen en momenten van uitwisseling waarin gekeken wordt naar de opgedane ervaringen. Het zijn handreikingen die kunnen helpen aandachtig aanwezig te zijn: een stiltewandeling, een meditatieve oefening in de natuur, het lopen van een labyrint, lichaamsoefeningen en een visualisatie. Verder is er in het Huis van Aandacht elke dag open (stille) tijd die individueel in te vullen is. Kijk voor meer informatie over het Huis van Aandacht op www.huisvanaandacht.nl